Ny innebandyhelg..!!

Ikväll bär det av till Wasahallen i tälje för match mot Telge i juniorserien. Vi har inte fått stryk av dem ännu i år och vi har bestämt att så inte ska vara fallet efter denna kväll. Dock saknar vi Anton, Adam, Phille, Oskar, och Jim så vi åker med en rätt så stukad trupp. Men jag tror och framför allt hoppas att ngn annan kliver fram och visar vägen.
Tips: 6-5 till oss....

Imorgon är det dags för ännu en rysare för mina 94:or. Vi ska också fara till Wasahallen. Vi möter Rockets, serieledarna och vi mönstrar för första gången på länge vårat allra bästa lag. Axel är tillbaka efter sitt armbrott. Tror att vi har en jättechans att störa serieledarna.
Tips: 4-4....

Imorgon lördag är det även den sista omgången i div.3. Torshälla ligger i förarsätet inför helgens omg. Man tar också mot Trosa/Edanö som inte gjort ngn höjdarsäsong. Jag tror att man via en storseger (tips: 14-4) imorgon säkrar seriesegern och avancemanget till div.2. Och skulle man mot all förmodan få styrk eller tappa poäng mot Trosa så kommer de att få hjälp av Södertälje IBK som kommer att vinna hemma mot Strängnäs i Wasa.
Tips: 12-9

På söndag är det distriktslagsträning och senare på eftermiddagen så åker jag och hyllar Onyx hemma i sporthallen....

See ya !!

Dagens låt: Dire Straits - Private Investigations

SM i Sundsvall !!

Nu är truppen spikad till Distriktslags-SM i Sundsvall 11-13/4. Det var inte det lättaste att bestämma vilka som har DET som krävs för att kunna bärga en medalj hem till södermanland. Men vi i ledarstaben är nöjda med den trupp vi har fått fram. Visst kan man kanske ha anmärkningar på att det är väldigt många från Södertälje IBK. MEN, det är det lag i södermanland som fostrar överlägset mest talanger och de som följdakligen har de bästa spelarna.

Truppen ser ut som följande:
Målvakter:
Karl Zetterlund, Södertälje IBK
Tobias Tenglin, Nyfors IK
Niklas Karlsson, Södertälje IBK  
Backar:
Anton Eriksson, Onyx IBK
Sam Knijnenburg, Södertälje IBK
Adam Kjellberg, Onyx IBK
Adam Ekblom Gustavsson, Södertälje IBK
Joakim Petterssom, Södertälje IBK
Niklas Schüler, Södertälje IBK  
Centrar:
Joakim Vidlund, Södertälje IBK
Carl Vingnäs, Telge SIBK
Christoffer Söderström, Södertälje IBK
Pontus Gustavsson, Södertälje IBK  
Forwards:
Filip Mbanza, Södertälje IBK
Jacob Hellman, Södertälje IBK
Dennis Månsson-Linde, Flen IB
Tommy Cannerbo, Nykvarn IF
Oskar Selander, Onyx IBK
Adam Fredriksson, Södertälje IBK
Niklas Johansson, Södertälje IBK  
Reserver på hemmaplan:
Robin Cronhamn, Onyx IBK
Robert Hurtig, Södertälje IBK
Andreas Wisén, Torshälla IBK       

See ya !!

Dagens låt:  Stevie Wonder - Signed, sealed, delivered im yours
 

Yeeeeees !!



Onyx är klara för div.1 efter att ha besegrat Solfjäderstaden borta i Motala med 6-5 !

Bäst på plan var min egen favvo Lucas Öijvall. Jag har aldrig sett han göra en bättre match. Snacka om att vara bäst när det gäller... Till skillnad mot Henke Thomsen som var bedrövlig och mest var grinig.

Nu hoppas jag att nästa års trupp fylls på med massor av sörmlandstalanger. Jonas Wiberg och Patrik Hallberg från Nykvarn skulle sitta fint. Filip Mbanza och Adam E.Gustavsson från Rockets skulle inte heller göra ont. Martin Bengtsson och Jeppe Serrander från Telge skulle oxå vara kanonförstärkningar. Varför inte Dennis Månsson Linde från Flen oxå, han är en joker som skulle funka i div.1.

(varför går det bara att skriva centrerad text...??????)

See ya !!

Dagens låt:  Foo Fighters - Times like these (acoustic)

Nya tider, nya löften...!

Idag bestämde jag mig för att återuppta min träning igen. Så fort innebandyn är slut så blir det fotboll för min del med Trosa IF (div.7). Det ska bli riktigt kul att börja lira med Trosa igen. Det var sju år sen sist. Senaste åren har ju Västerljung varit det ända alternativet för oss som inte vill toksatsa.
image21

Jag skaffade mig ett gymkort på Trosa Sportsclub idag. Tänkte börja vårda kroppen lite bättre. Det var många år sen jag tränade på gym. Vågar inte ens tänka på träningsvärken som kommer att dyka upp efter första passet.

I morgon är det dags för mina 94:or att äntra planen igen. Vi möter Telge som är det enda lag som vi vunnit mot i år. Tror och hoppas att vi vinner med 6-2. Efter matchen bär det iväg till Motala för att kolla in när Onyx tar steget upp i 1:an. Verkar som det kommer att bli fullsatt i hallen där nere. Över 1000 pers. Känns som det kan bli bra drag....

See ya !! Ha en trevlig helg....

Dagens låt:  Beastie Boys - Intergalatic

Champions Lugg forts. !!

Ikväll spelas de fyra återstående åttondelarna och jag tänkte tippa lite bättre än i går.

Arsenal - Milan 3-1
Gladfotbollens mästare Wenger sätter sitt mest offensiva lag på fötter och fullständigt skåpar ut Milanesarna. Adebayor gör två innan paus och inhoppande Bendtner gör 3:an innan Kaká gör ett tröstmål i slutminuterna.
I returen spelar The Gunners med både Gilberto och Flamini och bara låser....

Celtic - Barcelona 2-2
Spanjorerna hinner knappt beträda planen förrän skottarna har satt in sin första tolvdobbars i skenbenet på Ronaldinho och sen är han borta i matchen. Skottarna gör två mål på fasta situationer, medans Barca gör två mål genom Etoo på rena frilägen. På Nou Camp kommer skottarna att som vanligt att ha ett massivt bortastöd, men denna gång har man ingen chans.

Fenerbache - Sevilla 1-2
Omgångens svåraste match. Båda lagen har potential att gå hela vägen och bli årets skrällag. Alex gör 1-0 på frispark. Därefter så är det dax för Roberto Carlos att gå bort sig mot sin landsman Fabiano. 1-1. I slutet rinner Kanoute igenom och bredsidar bollen lätt förbi turkmålisen...

Lyon - Man. Utd. 1-1
Gnetspel och massor med fula efterslängar och en feldömd straff då Ronaldo slängt sig väldigt vackert. 0-1 genom nyss nämde Ronaldo. I 78:e slänger Juninho in en patenterad häxpipa bakom en chanslös Wan der Saar.
I returen blir det tvärtom, då gör Lyon mål på en konstigt dömd straff och Ronaldo drar en av hans häxpipor bakom Coupet. Straffar verkar ju populärt i detta möte, så det får avgöra...

Ni behöver inte titta ikväll heller alltså.............!

image20
Nu är det bara en och en halv månad kvar till Distriktslags SM i Sundsvall. Nu på söndag är det dags för den sista uttagningen innan den slutgiltiga truppen bestäms. Jag tror att vi kommer att få ihop en kanontrupp. Tror oxå att vi kommer att prestera riktigt bra innebandy uppe i Sundsvall.

See ya !!

Dagens låt:  Sanna Nielsen - Empty Room

Champions Lugg !

Ikväll drar det äntligen igång igen efter ett jullov som känns lite väl långt. Champions League eller som Christopher Tolf en gång sa -Champions Lugg.

Ikväll är det Liverpool - Inter,  Roma - Real Madrid,  Olympiakos - Chelsea samt Schalke 04 - Porto. Alltså idel toppmatcher.

Det är väl på plats att jag tippar dessa matcher:

Liverpool - Inter  0-2
Inter gör två snabba mål, ett av "Ibra" och ett av Cambiasso. Sen så spelar man typiskt Italienskt och bara stänger  matchen. Returen blir dock mer fartfylld, då Liverpool med ny tränare i Mourinho gör ett snabbt mål och ligger på utav bara satan i resten av matchen....

Roma - Real Madrid  2-1
(Sp)Totti gör 1-0 på straff i slutet av den första. Real kvitterar omgående i den andra genom Raul. Men i matchens slutminut gör inhopparen Vukcevic 2-1 på en målvaktsretur.
I returen kör dock Real över Roma och vinner med 3-0 (Ruud gör hatt-tricket)

Olympiakos - Chelsea  1-2
Olympiakos gör 1-0 på hörna och det blir kalabalik på arenan. Målskytt blir Djordjevic. Men Chelsea tar över fullständigt och trots att Arslet Cole blir utvisad så gör Drogba och Lampard två mål i andra halvleken.
Hemma vinner Chelsea med 1-0 i en slätstruken historia.

Schalke 04 - Porto  1-1
Tyskarnas egen favvo-brasse Kevin Kurayni gör 1-0 strax innan paus på inlägg, efter att världens största tysk Asamoah stångat sig fram på högerkanten. Därefter kommer Porto att skapa massor med målchanser. Målet kommer i den 75:e då Gonzalez gör kvällens mål på volley strax utanför straffområdet.....
I returen blir det oxå 1-1 och därefter straffar som Porto vinner...

Nå vad säger ni ?? Känns som om detta går in kan man ju börja funta på om man är synsk eller.....???

See ya !!

Dagens låt: Peter LeMarc - (Jag ska) Gå hel ur det här

Slagläge !!

Eftersom Onyx H2 vann hemma mot Gnosjö med 9-3 i lördags och "fjädern" bara fick 5-5 hemma mot Östra SK så ligger nu Onyx i topp med 3 poäng. Onyx åker till Motala på lördag tillsammans med 100-talet supportrar och ingen press att de måste vinna (förutom från alla 100 supportrar då...). Man har helt enkelt råd att förlora och ändå bärja seriesegern hemma i sporthallen helgen efter. Mitt tips är att Onyx vinner i Motala med 6-4 och att det blir fest i bussarna på väg hem......


Mitt tips i fredags slutade väl sådär kan man säga. Var egentligen bara nära i Strängnäs match mot Björkbondarna. Men tipstecknen satt ju där dem skulle.

Vi torskade igen mot Rockets i fredagskväll. Denna gång med hela 12-4. Inte bra !! Men med den loja inställningen som grabbarna hade i första perioden så går det inte att vinna(0-6). Jättecred. till Oskar Selander som var matchens behållning. Extra plus till "Lill-Wadman" som gjorde sin första match i jun.målet. Han gjorde det bra.

Nu i helgen är det uppehåll med junisarna, men har istället match med 94:orna....


See ya !!

Dagens låt: Mark Morrison - Return of the mack

Helgens matcher !!

Tänkte att jag skulle ge mig på ytterligare en tippning av helgens div.3 matcher.
Missflytet som jag hade förra gången måste ju bytas ut....

Onyx IBS - Turinge IBK 6-7
Turinge är ett lag som är starka och fysiskt svåra att möta. Onyx problem ligger som bekant i försvarsspelet. Men detta blir en jämn historia.

Björkviks IBK - Strängnäs IBK 4-13
Björkvik är seriens sämsta lag. Tabeller ljuger sällan. Strängnäs är tillika seriens bästa lag. Klasskillnaden kommer att märkas i målprotokollet..... Lizier stänker in minst fyra(!)

Torshälla IBK - Flens IB 6-3
Torshälla ser ut att ha missat chansen att vinna serien efter en tung förlust hemma mot Södertälje. Här vinner man dock, men tror ändå att Flen som impat mest på mig detta år bjuder upp till kamp.

Nyfors IK - Järna SK 8-3
Nyfors var enormt bra DM-helgen, har man lyckats konservera formen ? Den här matchen vinner man komfortabelt. Järna är helt enkelt för kassa.

Södertälje IBK - Trosa/Edanö IBK 14-7
Känns som detta kan vara omg. stora målkalas. Rockets vräker in mål och Trosas försvar(?) läcker som ett såll. Filip Mbanza och Keckman kommer att ha lekstuga hemma i Wasahallen.


Avslutar med att tippa på Onyx  IBK - Gnosjö IBK i div.2MS. Tror att Onyx tar tag i det som inte funkade förra helgen och kör över de småländska gästerna. Slutresultatet kommer att bli: 12-5

See ya !!

Dagens låt:  Box Tops - The Letter


Topplistan !!

Här kommer veckans topplista V.7:

1, Vårvädret...
Med sånt här väder så blir man inte annat än glad. Bara hoppas att det håller i sig.


2, Trosa/Edanös P.94:or
En kanon insats i helgen som var. 2-2 mot serieledarna Nykvarn ger vind i seglen inför slutspurten på denna säsong.


3,  Södertälje IBK:s juniorer
Först hade man träning i Hedebyhallen med distriktslaget, sen mötte man Torshälla som man krossade för att sen spela div.3 match mot Turinge. Där låg man under med 10-6 inför sista perioden, men man vände och vann med 13-16(!!!)


Bottenlistan V.7:

1, Onyx IBKs herrlag
Mindre god insats hemma mot Östra SK. Ledning utan att hålla i är aldrig godkänt !
Varför bytte man inte målvakt, varför kom ingen time-out i slutminuterna ?

2, Hagge slutar på jobbet
Min bästa polare Jensa slutar imorrn. Känns tungt, vem ska jag nu hacka på ??


See ya !!

Dagens låt:  Earth, Wind & Fire - In the stone

Härliga tider...

Idag är det en strålande dag här hemma i Trosa-bygden. Solen steker och det känns som vår i luften. Hoppas nu bara att det inte kommer ett bakslag vad det gäller snö och kyla...

Andra härliga tider är ju att vi spelar hemmamatch nu på fredag kl.20:30 i Sporthallen med junisarna. Hur f-n kan man lägga en match kl.20:30...???? Känns som att det är lite väl sent att börja lira då..

Imorgon vinner Björn Ferry guld och får tyst på alla tvivlare (journalister) !

Nu är det bara två dagar kvar tills min bästaste vän "Festfixarn" Hagge slutar på mitt jobb. Han ska ju gå och bli mattläggare.... Astråkigt..!!

Fundera på den här.....:

"Tre vise män tar in en natt på ett härbärge. När dem dagen efter checkar ut så beslutar dem sig för att ge föreståndaren en tiokrona var som betalning. Lite senare så kommer föreståndaren på att det var alldeles för mkt pengar han fick och skickar en springpojke efter de tre vise männen. Springpojken ska betala tillbaka en femma. När springpojken springer och letar efter männen så kommer han på att det inte går att dela en femma rättvist, så han tar och lägger två kronor i sin ficka och betalar bara tillbaka tre kronor till männen(en krona var). Alltså har männen betalat nio kronor var och springpojken tagit två kronor. Nio kronor ggr. tre är ju lika med 27 kr. Och springpojken tog ju två kr så det blir ju 29 kr. Var tog då den sista kronan vägen...????"

See ya !!

Dagens låt:  Kanye West - All falls down

Bilder !

Här är två kanonlag...!!

Onyx HJ 89/90image18
Trosa/Edanö P.94image19

Vilken skalp...!!

I lördags så stod mina 94:or för sin bästa insats denna säsong. Vi lyckades spela oavgjort (2-2) mot serieledarna(tillfälliga) Nykvarn. Plötsligt så föll alla pusselbitar på plats bara... Allt vi har tränat på, allt från frislag till uppspel och mottagningar satt som gjutet. Mäktigt att få se faktiskt. Extra kul att det var Fredde Sporre som kvitterade, det är kanske den kille som är mest uppmärksam och tränar alltid hårdast. Nu väntar serietvåan Södertälje IBK, varför inte en ny skräll....??

Söndagen gick i distriktslagets anda. Vi hade vår första träning med träningstruppen i Hedebyhallen i Vagnhärad. Vi ledare hade dukat upp med frukost redan vid 08.00. Därefter var det träning fram till 11.00. Det känns som vi inte har riktigt lika starkt lag detta år, men ändå så har jag en bättre känsla detta år. Vem vet om vi inte kan skrälla....?

Vi hörs !
See ya !

Dagens låt: Petter  ft. Säkert ! - Logiskt

Svar ??

Vad gav landskampen igår mot Turkland egentligen ? Sverige spelade dock bättre än på länge tycker jag. Men det kvarstår dock att vi har problem att göra mål. OK, men vad gav den då ?

* Tycker att Seb Larsson spelade in sig i truppen
* Tycker att Kenny B spelade till sig en plats i startelvan
* Tycker att Rami Shaaban ska stå, Isak ser ringrostig ut och kan inte spela med fötterna...
* Tycker att Marcus Berg inte ska få åka på alpsemester
* Tycker att Glenn Hysén inte ska få kommentera ngt mer
* Tycker att Mellberg ska spela mittback, har väldigt svårt för Majstorovic
* Tycker att Safari ska få åka med på alpsafari...=)


Till sist så kan jag inte låta bli att ge er min startelva i EM-premiären:

                                          Rami Shaaban
Mikael Nilsson , Olle Mellberg , Petter Hansson , Erik Edman
                                        
                                          Tobbe Linderoth
Kennedy Bakirci     ,        Kim Källström        ,       Freddie Ljungberg

                                         Zlatan Ibrahimovic
                                          Johan Elmander



See ya !!

Dagens låt:  Colbie Caillat - Bubbly


Jag är inte i topp...!

I dagens Metro kan man läsa om vilka personer som är de populäraste bloggarna. Vinnare var en 16-årig tjej från Nacka som har över 50000 läsare(unika besökare) varje vecka. I jämförelse ska man veta att den mest inflytelserika bloggaren, Carl Bildt har ca.10000 besökare i veckan.
Jag stod inte med på listan...hmmm undrar varför ??

* Idag tror jag att Marcus Berg gör mål och att Seb gör succe som yttermittfältare
* Idag tror jag att vi får se Anders Svensson för sista gången.....NOT !!

Kan ju roa mig med att tippa på matchen. Sverige vinner med 1-0.
"Festfixarn" Hagge tippar 2-0 till turkarna....Positiv kille !!
Här är annars en bild på "Festfixarn" lite mer positiv...

På fredag är dags för ny match i junisserien. Vi ska spela borta mot Hölö/Järna kl.20.30(!!!!!). Kanontid verkligen....

See ya !!

Dagens låt: Adele - Chasing Pavements

600 poäng !!

Det är helt sjukt egentligen...
Niklas Jihde gjorde igår sitt 600:e poäng i den högsta serien (elitserien, ssl). Sveriges innebandyambassadör nr.uno är verkligen en ikon inom innebandyn. Jag har haft förmånen att få träffa denna Jihde lite mer privat för ett par år sedan. Det var på den tiden Trosa/Edanö hade sin elitturnering i Hedebyhallen. Niklas tog sig tid att berätta om ledarskap och sin proffskarriär. Trevligare ambassadör för innebandyn får man leta efter. Supertrevlig och nogrann med att verkligen lyfta fram sin sport till det yttersta.  Att han därefter tog sig tid att skriva autografer till alla unga lirare i TEIBK  är riktigt stort.

Snart är det dags för Champions League igen. Slutspelet drar igång den 19/2. Och för er som glömt vad som hände under hösten så finns här de snyggaste målen från hösten och lite annat....

http://www.youtube.com/watch?v=ioYwdy_U1do

See ya !!

Dagens låt: Timbaland ft. Keri Hilson - Scream

Ps. Här kommer en höjdare ni inte får missa....

Förlust i finalen...!

Det blev förlust i våran final i DM. "Rockets" blev tillslut för tuffa för oss och vi loosade med 4-3. Vi hade dock ledningen med 3-0, men raketerna från tälje jobbade in sig i matchen ordentligt.
Och i sista gick de ifatt oss och förbi.
Men vi får trots allt vara nöjda med våran helg i Nykvarn. Först en vinst i semin mot Flen på straffar. Detta efter vi haft ledningen med hela 7-3 en bra bit in i tredje perioden. Men Flen är ett lag som man aldrig kan slappna av mot. Det blev sudden och sen alltså straffar, där det krävdes hela åtta(!) straffar för att skilja lagen åt. Matchvinnare blev tillslut  Anton Eriksson.

I finalen så utsågs Linus Ekstrand till matchens lirare, kul för honom att han tog chansen när han äntligen fick den... Men han var inte ensam om att vara bra i finalen. Phille Auru tyckte jag var planens gigant. Enormt bra som forward. Även Emil Johansson förtjänar beröm för sin insats som back. I raketerna så imponerade Adam Ekblom Gustavsson med sitt backspel. Även "Söder" var bättre än på länge.

Onyx H2 vann borta mot svåra Sävsjö. Starkt med tanke på att "Kecke" var borta febersjuk. Nu ser vägen mot ettan ligga spikrak. Men varje match som återstår blir förstås väldigt viktiga. Närmast väntar formstarka Östra som kommer till sporthallen på lördag.

See ya !!

Dagens låt: Studio B - I see girls

RSS 2.0