Viva la Spania !!

Innan EM skrev jag att Spanien skulle vinna hela skiten. Nu är det verkligen nära efter att spaggarna kört över ett slutkört Ryssland. (Var var Arsjavin..??)
Spanien har varit fantastiska i sitt försvarsspel hela turneringen. En sån sopa som jag alltid tyckt att Marchena varit. Nu är han helt plötsligt grym. Koemans bänkning av han i Valencia verkar bara ha gjort gott.
Men bäst på plan igår var Marcus Senna. Snacka om att kunna skära av ytor. Om fotboll bara handlade om att just skära av ytor så skulle Senna vara bäst i världen. Men som tur är så handlar det inte bara om det. Det visade de övriga på Spaniens mittfält tydligt igår. Silva, Iniesta och Fabregas var fantastiska.
Innan EM så tippade jag även David Villa som skyttekung. Just nu leder han, men sträckte sig igår och blir borta från finalen. Den enda som kan hota enligt mig är den pånyttfödde Podolski.

Over and out !!

Dagens låt: Sam Sparro - Black and gold

Det kan inte sammanfattas bättre än så här...!

Kolla in denna blogg som Jonas Dahlqvist från Canal+ har skrivit om sveriges sista match.

Det var en epok som dog igår kväll. Nu hoppas jag att det kommer in nya mittbackar och att Alex, Daniel Andersson, Allbäck, Henke och Ljungberg försvinner från landslaget.

Dock så gillar jag Lagerbäck och därför tycker jag han ska vara kvar...

Trevlig midsommar !!

See ya !!

Dagens låt:  Calle Hjularbo - Små grodorna....

Yes vad skönt...!

Men det är just precis det enda känslan man har efter att Sverige vunnit premiären med 0-2. Zlatan gör ett drömmål och Petta "brunkar" in tvåan. Men Sverige kan betydligt bättre.
Jag blir orolig när jag vet att Torres och Villa kommer löpa bakom, framför Petter och Olle. Spanien imponerade oerhört tycker jag. Snabbhet blandat med teknik och framför allt ruggig effektivitet...!

Men glädjen efter tre poäng kan ingen ta ifrån mig. Jag kollade matchen med "festfixarn" och Thorn, och vi var alla eniga att känslan efter matchen var just: - Fan, vad skönt !



Nu till helgen så drar man på festival (!). Ska kolla in Where The Action Is på Universitetet. Med akter som Foo Fighters och The Hellacopters och Sahara Hotnights så kan det bara inte bli dåligt. Sen så kör dem matchen på storbildsskärm...VIKTIGT !!

Senare i sommar så dyker Mary J Blige upp på Stockholms Jazzfestival, riktigt rolig nyhet...!



Kolla in detta, jag hade inte sett detta förut. Men satan vad jag garvade i lördags när vi kollade in detta...

See ya !!

Dagens låt:  Bustah Rhymes - Gimmie some mo

Fotbollslåtar !

Tänkte ta och lista de bästa respektive de sämsta fotbollslåtarna genom tiderna.
Självklart har ni synpunkter antar jag..lämna gärna dem här då..!

Fotbollslåtar Topp 5:

1, E-Type - Campione

2, Nelly Furtado - Forca

3, Ricky Martin - Copa de la vida

4, Danmark VM-86 - Vi er röde, vi er hvide

5, Galenskaparna - Ciao, ciao italia

Fotbollslåtar botten 3:

1, Frans - whos da man

2, Tyskarna från Lund - Global fussball OK

3, Svenska Damlandslaget - Vi är tjejer, vi är bäst


Så där ja... Nu så !

See ya !!

Dagens låt:  Antiloop - In my mind









Sommartoppen !

Tänkte ta tillfället i akt att göra en liten lista, som jag kommer att kalla sommartoppen. Känns som om man inte är ensam om att köra en lista på sin blogg, men vad fan ! Vi kör :

Sommartoppen v.23

1, Vädret
     Helt underbart att vakna varje dag till strålande solsken. Och sen så finns det ju så mkt att göra när det är fint väder. Bada, lira fotboll, grilla, och dricka bira...

2, EM i fotboll
     Alla tidningar fylls, alla tv-kanaler fylls med EM. Överallt går det folk med matchtröjor. Känns som om det kan få börja nu....

3, Grilla
     Jag älskar mat som säkert några av er har märkt. Grilla är en favorit utöver det vanliga. Att få sitta ute och äta en god grillad laxbit med färskpotatis och mycket sås...mmm !!

4, Ananassplit
   
GB:s överlägset godaste glass. Funkar varje halvtre-fika alla dar i veckan...

5, Skugga
     I och med att solen skiner oavbrutet så är skugga en personlig favvo just nu. Lika skönt att sitta där utan att svettas mängder som att sitta i solen....

Sommarbotten v.23

1, Innebandy
    Känns inte ens aktuellt just nu...

2, Jobba
     Se ovanstående motivering...

3, TV4:s kommentatorer
    EM har inte ens börjat men jag är redan irriterad på Kåmark & Co.



Ha det bra där ute...See ya !!

Dagens låt:  Third World - Now that we  found love

Em-tipset...

Nu så är det dags att tippa lite om EM så här när det endast återstår fyra dagar tills det startar. Många pratar om att det kommer bli en ny skrällseger i år. Jag är dock mer tveksam. Jag tror defenitivt inte på Ryssland iaf. Tror dock mer på Kroatien som spelar en grymt rolig fotboll med snabba omställningar som specialitet. Och dessutom sitter på en riktig kompistränare i Slava Bilic. Han ska tydligen vara grym på att få med sig alla spelare till att dra åt samma håll. Känns som det kan behövas. (Balkanspelare är ju inte direkt kända för att vara lagspelare).

Nej vinnare kommer att bli Spanien. Jag tycker dem har den överlägset bästa backuppsättningen med Puyoul i spetsen. Deras enda möjliga svaghet måste ändå vara mittfältet. Känns inte som dem har den där riktiga generalen. (Trots Fabregas). Spanien slår Portugal i finalen.
Övriga stornationer tror jag kommer att gå långt men inte ända fram. Frankrike känns för gamla och Tyskland är som vanligt ett hatobjekt för alla lag. Italien trodde jag på innan igår. Igår gick nämligen Cannavaro sönder och utan honom har man ingen backgeneral. Holland kommer inte att gå längre än kvarten.

Sverige då ?? Nja, Sverige kommer nog ändå att gå vidare från gruppen, men sen tar det stopp mot Italien i kvarten.

Så här kommer det att gå:

Em:s skyttekung:   David Villa
EM:s assistkung:   Luca Modric
EM:s mest värdefulla:   Carles Puyoul
Bästa Back:   Sergio Ramos
Bästa mittfältare:   Christiano Ronaldo
Bästa forward:   Fernando Torres
EM:s överraskning:   Antonio Di Natale
EM:s bästa supportrar:   Sveriges !
EM:s sämsta:   Pontus Kåmark och Niklas Alexandersson

Nu kör vi..!!

See ya !

Dagens låt: E-type - Campione (bästa fotbollslåten nånsin)

RSS 2.0