Onyx !!

I mitt tycke så är Onyx södermanlands helt klart bäst skötta förening. Man förfogar över en entusiastisk styrelse och en utmärkt ordförande. Man har driftigt folk i Monika och Marcus som sköter det mesta runt Herrlag och Damlag och junispåsarna.

Igår bevisade man återigen att man är sörmlands "flaggskepp" då man arrangerade två elitmatcher i Nyköpings sporthall. Visst var det lite strul med biljetterna, men det var man inte sena med att påpeka själva. Inträdet flöt på alldeles utmärkt. Matcharrangemangen höll oxå bra klass. Inte för mycket ljus, bomber och musik utan bara alldeles lagom. Dock så önskar jag mig en annan speaker än kassör Bjärle. Mitt tips är att ringa Patrik Lidström i Trosa/Edanö....Han är grym !!

Jag känner verkligen att jag gjorde rätt som tog chansen att få representera Onyx. Och tack Onyx för att jag fick chansen.

H2 vann planenligt igår hemma mot ett uddlöst Craftstaden med 7-3 . Men varför åtta backar på bänken...???
Kul att Månsarp vann hemma mot Solfjädern med 9-7 och hjälper till i uppflyttningen till div.1

Trosas herrar åkte dock ut i DM igår kväll mot Tälje City med 4-2. Jag tycker det är dåligt av ett div.3 lag att förlora mot ett div.4-lag. Tälje är tydligen bra.... Men, men..!!
Roligare då att Niklas Andersson gjorde debut i A-laget under lördagen borta mot Björkvik. Niklas är 93:a och han smällde in fyra baljor. Trosa vann med 11-7. Det är coolt !

Onyx H3-lag vann oxå i helgen med 9-6. Bäst på plan var Adam Kjellberg. Han är 91:a....

See ya !!

Dagens låt: Snoop Dogg - Sensual seduction (grym video...)

Tid för match !

Sitter i hotellobbyn i Nyköping och väntar på att få åka till Oxelösund för match med mina P.94:or. Nu möter vi Onyx-Oxelösund som vi förlorade med 10-0 mot hemma för ca.två veckor sedan. Idag tror jag på ett mkt bättre resultat för våran del.

Igår kväll vann vi med Junisarna hemma mot Strängnäs med 4-3. Det blev en tight historia där Elias Bjerkeryd avgjorde med tre minuter kvar av matchen. Annars så gjorde junisarna ingen av sina bättre matcher, men vi vann iaf. Bäst på plan var Robin "Mr.groose" Cronhamn tillsammans med Emil "Lighten" Johansson.

Idag blir det till att kolla in H3:s match mot Järna, en riktig 6-poängs match som Onyx bara måste vinna. Synd då att min favvo Alex "Båt" gick och bröt foten mot Trosa och blir således borta resten av säsongen. Han hade behövts i dag. Men jag hoppas att "mina" juniorer visar framfötterna ist. Varför inte Cronis som får chansen idag.....

Nu måste jag rusa...!

See ya !!

Dagens låt: Guns N Roses - One in a million

Topplistan !!

Topplistan v.4

* Afrikanska mästerskapen
Grym fotboll med sjukt dåliga planer. Snygga mål och dåliga målvakter. Allt är alltså precis som vanligt i Afrika.

* Australian Open
Härligt med GrandSlam turneringar där man lirar fem-sets matcher och där sista set inte avgörs i tie-break. Mycket bra och långa matcher.

* Jag är snusfri
Jag har nu varit snusfri i snart fyra veckor. Det har gått mycket bättre än vad jag trodde det skulle göra. Jag fuskade dock i måndags då jag var tvungen att smaka en prilla på jobbet. (Jag blev fan i mig yrslig)


Megaminus

* Min förskylning
Vägrar att ge med sig, fortfarande snorig och hostar mest hela tiden.

See ya !!

Dagens låt: Scooter - Nessaja


Ny trend ??

Igår var det en historisk dag föra alla som håller på Tottenham. Man vann för första gången över Arsenal sedan 2001.
22 matcher krävdes för att "Spurs" skulle spöa "Gunners". 22 matcher !!!!!!!
Inte undra på att spurs-spelarna firade som om de hade vunnit premier league... Nu gick man visserligen till final i Liga-cupen. Men det är den minst eftersökta trofeén man vill vinna. (Men det är klart, Tottenham blir väl glada om man vinner något..!!)
Som stor Arsenal supporter kan man inte annat än garva. Arsenal ställde upp med ett B-lag från start igår. Tottenham var tok-ordinarie. Dock så bytte Mr.Wenger in både Fabregas och Adebayor i andra halvlek. Men Tottenham vann rättvist, inget snack om saken. Det blev ju 5-1 !!

Handbollen som var tokspännande igår berörde mig inte ens.... hmm, konstigt !

Patrik Hallberg i Nykvarn, måste spela högre upp än 2:an nästa säsong. Han lyckades göra sju(!) poäng i åttondelen i söndags i jun.allsvenskan. Sen att han gjorde över 40 poäng i seriespelet i junissvenskan gör ju inte saken sämre. Hallå U-19 ???? Dax att vakna...

See ya !!

Dagens låt: The Eagles - How long

Distriktslaget !!

Igår hade vi sista uttagningen till distriktslaget HJ17. Vi var angenämt nog i Nyköping och i sporthallen. Jag hade 29 utespelare att tillgå och fyra målvakter. Denna siffra är anmärkningsvärd. Det var ca.45 spelare anmälda till dessa uttagningar, men det dök endast upp 29 igår.... Jag vet att Trosa/Edanö:s spelare redan sagt ifrån, men det var fyra st(!). Resten ???????????? Hallå ?????
Har man inget intresse som 17-årig grabb att få representera sörmland på ett SM och där i sin tur få visa upp sig för U19-kaptenerna och elitserielagen, då kanske man bör göra som många redan gjort, nämligen att stanna hemma !!

Onyx HJ hade 7st. spelare med på uttagningarna. Av dessa sju så gick fyra vidare till träningstruppen. Träningstruppen innehåller 22 spelare och 4 målvakter. De fyra som glädjande nog har gått vidare är:
*Oskar Selander
*Anton Eriksson
*Adam Kjellberg
*Robin Cronhamn

Dessa grabbar vet inget ännu så lova att inget säga till dem... :-)

See ya !!

Dagens låt: Tina Turner - We don´t need another hero

En veckas sjukdom !!

Tillbaka på jobbet idag efter att ha varit hemma och legat sjuk. Förskyld och halsont har gäckat mig.

Men i fredags så kände jag mig så pass kry att jag kunde följa med på match med mina junisar. Vi mötte Torshälla borta (11/2 timmes resa) kl.20:30 på kvällen. Vi vann matchen med 6-5 efter att ha legat under med 3-1. Ingen spelare förtjänar beröm. Alla var extremt loja och verkade tro att man kan jogga sig igenom en match i HJ-serien. Men Icke !!

Lördagen tillbringades i Hedebyhallen. Med en rejäl uppladdning med nässpray, halstabletter och fyra koppar java så var det match med P.94 mot Gnesta. Vi loosade med 6-0 efter att ha gjort en kanonmatch. Gnesta är seriens kanske bästa lag och jag tyckte vi stod upp riktigt bra.
Efter våran fight så var det dags för en riktig 6-poängs match mellan Trosa och Onyx i H3 serien. Jag hade för första ggr med junisarna i H3 laget. Så fem st. tog plats i "startelvan". Matchen var riktigt jämn och inte så välspelad, men det var kamp i 60 minuter och det är ju oxå häftigt att se. Jag skulle definitivt inte vilja möta Alex "Båtbyggarn" i Onyx. Shit vad smutsigt han spelar och han spelar precis på gränsen i varje byte. Men samtidigt så sliter han blod i varje byte. En riktigt viktig spelare i Onyx som man hellre har i sitt lag än möter....
Matchen slutade tillslut 5-5 efter att Onyx kommit ifatt Trosa i tredje perioden. Bäst i Trosa var Adam "Linko" Berlind och i Onyx tyckte jag att Oskar Selander var bäst.

Söndagen tillbringades i Södertäljetrakter. Först var det spaning på hungriga juniorer i Wasahallen. Telge tog mot Trosa/Edanö. Jag spanade först och främst på Telges spelare med tanke på Distriktslaget. I en mycket underhållande och bra match så vann tillslut Telge med 8-6 efter att ha slagit in 8-6 målet i tom kasse. Mycket synd om Trosa som var värda en poäng. Man missade bl.a en straff och hade sen ett ribbskott i slutminuten.

Efter Wasa så blev det av till Björkestahallen i Nykvarn för att kolla in Nykvarns junisar spela åttondelsfinal i Juniorallsvenskan. Man fullständigt krossade motståndarna Kungsängen med 12-3 och får nu möta Västerås IBF i kvarten. Det lär bli betydligt tuffare. Värt att notera från åttondelarna i jun.allsv. är att våra banemän i FC Linköping gick vidare till kvarten efter att ha besegrat Engelholm med 6-3 på bortaplan en torsdagskväll i skåne...!!

Ikväll är det sista träffen med HJ17. 45 grabbar kämpar om 26 platser till träningstruppen. Jag har nog mitt lag redan klart, men det gäller att vi alla ledare är överens.

See ya !!

Dagens låt: Twisted Sister - We´re not gonna take it......

I´m Back !!

Hej på er alla där ute !!

Igår blev det torsk med junisarna mot Nykvarn efter att vi helt och hållet dominerat matchen och skapat massor med chanser hela matchen. Tyvärr så ville inte domarna att vi skulle vinna utan gav Nykvarn fördelar mest hela tiden. Vi fick bl.a två mål bortdömda sedan domarna tyckt väldigt fel om vissa SITUATIONER....

Idag har jag varit i Hedebyhallen hela dagen. Trosas herrar mötte Flen i en 6-poängsmatch. Trosa vann efter att Robban E firat julafton tre veckor för sent.... (tre mål och fyra ass....).

Efter det så vann brudarna i div.2 sin match mot Strängnäs med klara(!) 5-3....

Sen så var jag ju tvungen att kolla in Hagges match med junisarna mot Torshälla. Trosas junisar gör sin bästa match för säsongen men tyvärr så räckte inte ens det... Torsk med 3-1 trots att TEIBK vann skotten med 28-18.

I Onyx så hände det att A-laget vann med 12-10 efter att ha gjort 6-2 i sista perioden. Kul att Packe fick göra två kassar i sista perioden. Och extra kul att Tranemo skrällde och vann mot "Fjädern" i sudden...
Så nu är ONYX i serieledning...!!!

Nu sitter jag på fest och firar segern för herrarna och brudarna och vi har spelat spel, ätit räkor och druckit skumpa...... Puuuhhh i morrn är det match med mina p-94:or... Ja just det mot ONYX...!!

See ya !

Dagens låt: UB40 - Red red wine
Dagens tjej: Erica H för att hon och jag hade en kärleksmiddag med räkor, aioli och vin.....

RSS 2.0