Skol - SM

Imorgon bär det av till Södertälje för skol-sm-kval i innebandy. Vi är alltså hela junislaget från Onyx kryddat med två spelare från TrosaEdanö. Vi ska tydligen möta en skola från växsjö. Känns som dem får en lång resa. De ska möta oss redan 10:45 så dem åker väl vid 06-snåret....

Annars så kan jag berätta att min mage nu är i toppform igen. Jag äter inte längre flytande föda och jag nu mer gör nr.2 med bravur ! =)

TrosaEdanö IBK har fått en ny juniortränare. Jens "Hagge" Hagald ska styra upp det sjunkande skeppet. Bör nämnas att jag och Hagge jobbar ihop och vi är dessutom bästa polare utanför jobbet. Ja, vi möts den 14/12 i nyköping.....

Återigen så krockar mina matcher i helgen och återigen så är det mina 94:or som blir lidande. Vi har juniormatch i jun.allsvenskan hemma i sporthallen samtidigt som 94:orna har match i Hedebyhallen. Och ja det är jun.allsvenskan går före.....

See ya !!

Dagens låt: Teddybears sthlm - Cobra style

Viktigt med seger !

Ligger hemma och är magsjuk. Känns för jävligt kan jag meddela. Totalt kraftlös och hur hängig som helst. Tur då att man kan tänka tillbaka på en trevlig helg.

Kom till Nyköping i fredags för att först spela korpcup med Dreamteam och sen ha match med junisarna mot Telge.
Fredagen blev lyckad. vi vann vår första match med Dreamteam med 1-0 i Multihallen. Minnet från den matchen är ju annars att jag lyckades få ett nytt smeknamn: "Sitting Bull". Jag lyckades i mitt första byte med att göra en riktig indianare och detta kom att följa mig i hela turneringen. Åhlund var inte sen att ändra mitt namn på hemsidan. Men, men, jag bjuder på den....

Efter matchen blev det full fart till Oxelösund och junismatch. Vi fick slita hårt för att ta tre poäng mot Telge men med en kraftfull avslutning på matchen så lyckades vi vinna med 5-4. Därefter så fick jag äntligen åka till hotellet och ta igen mig. Jag och Marcus hittade dock väldigt fort hotellbaren, där vi avslutade kvällen.

Uppstigning och frukost på Park-Inn vid sju-snåret. Extrem huvudvärk och en ond kropp gjorde att vi lyckades missa vilken hall vi skulle lira nästa match i cupen på. Men ordförande fick rycka ut och rädda oss. Nu blev det torsk med 1-0, men vi gick vidare ändå eftersom grabbarna hade vunnit med 5-0 då jag var på junismatch kvällen innan. Efter detta så for jag tillbaka till hotellet och duschade och åt ännu en frukost(!). Sen blev det stan och kolade in lite julklappar för att sedan dra till Oxelösund och kolla in Onyx IBS-Flen.
Jag fick bevittna H3:s bästa match för säsongen och man fullkomligt körde över Flen. "Påsen" var i kanonslag och hängde fem kassar.

Kvällen avslutades hos min assisterande Kjell -Åke och hans familj. Det var öppet hus och matbordet fylldes med folk. Vi alla hade det trevligt och jag kan lova att jag somnade gott på min madrass.

Ny tidig uppstigning, denna gång för att spela åttondelsfinal i cupen. denna gång i sporthallen. Vi vann med 4-1 efter att stundtals ha spelat riktigt bra. Nu var det dock bråttom igen. Avfärd till Västervik för helgens viktigaste match i jun.allsvenskan. Två timmar buss och en film senare så var vi på plats. Alla såg fokuserade ut och mitt enda bekymmer var vem som skulle stå i kassen. Henke såg lite hetare ut på upvärmningen och då blev mitt beslut mkt lättare.

Västervik spelade med helplanspress och man-man. Detta gjorde att vi hade lite problem. Mest beroende på vårat bolltempo och brist på snack. Men vi var det bättre laget och vi körde över bortalaget med 6-1, sedan Henke spikat igen i kassen. Lite skönt med tre poäng när det var dags för hemfärd.

Vi hade planerat att komma hem precis lagom till seriefinalen i H2. Vi kom fram 20 minuter innan matchstart. Perfekt !! Onyx var riktigt bra denna match och Robban var grym i kassen, detta gjorde att man kunde vinna välförtjänt inför en storpublik i sporthallen.

På  vägen hem till Trosa så började det bubbla i kistan, och nu vet jag med besked vad det var.....

See ya !!

Dagens låt:  Dire Straits - Sultans of swing

Ha, ha England bye, bye !!

Yes ! England inte till EM. Känns skönt, men samtidigt lite tråkigt eftersom vi alltid får möta dem i slutspelet och aldrig förlorar mot dem.
Kollade andra halvlek igår och man kan iaf. säga att Beckham borde ha varit med från start. Jag har alltid gillat Mr.Beckham. Dels för hans oerhörda jobb och dels för hans magiska högerfot. igår talade hans höger igen. Enormt inlägg till Peter "den stores" 2-2 mål. Känns ändå skönt att dem inte gick vidare. För "Svennis" skull.....

Sverige klart oxå efter en riktigt bra match mot Lettland. Kul och se att mittfältet kan fungera med både "Taco" Svensson och "Kongo-Kim". Svensson var enormt bra igår, måste ha varit hans bästa landskamp sedan åttondelen mot Senegal i Japan-VM. Men bäst på plan var ju lätt Zlatan. Inte ett felpass räknade jag till (hur man nu kan räkna till ngt som inte hände) och jag tror banne mig inte karln förlorade en närkamp. Skönt också och se några "look-away" pass igår.....

Till sist vill jag bara säga att Kroatien tar medalj i EM. Jag blev ruskigt impad av deras match igår mot England. Såg en ny stjärna födas igår i Modric på Kroatiens mittfält. En playmaker med enorm lungkapacitet. Tror att dem kan gå riktigt långt i sommar. Dels med spelare som Corluka(Man. City) och Ivica Olic och Niko Krancar.
Grymt sa Bill,  Asgrymt sa Bull.....

Dagens låt:  Lars Winnerbäck - Kom änglar

Tuff helg väntar !

Nu på fredag tar junisarna emot Telge i sörmlandsserien. Vi slog dem i DM för ett par helger sedan med 6-5.
Då ledde vi med 5-2 och slutade att spela. Det har på senare tid varit just vårat problem att när vi leder komfortabelt så börjar vi spela en och en ist. för som ett lag. Hoppas att vi kan spela ut ordentligt denna gång ist.
Matchen är på fredag i Ramdalshallen i Oxelösund. Vi har inte gjort en endaste träning i denna hall, men det ska nog gå bra ändå. Halva laget har ju alltid haft den hallen som hemmaarena....

Innan matchen på fredag så ska jag göra debut i en Onyx-tröja. Kl.18:00 så äntrar "DreamTeam" planen för sin första match i Jolly-Cup. Det blir lite körigt då vi börjar 19:45 i Ockle.

På söndag är det åter dags för en långresa. Vi tar bussen till Västervik för ännu en match i Jun.Allsvenskan. Seger är det enda som räknas, annars är vi borta från vidare avancemang. Vi kommer dock att sakna vår Kapten, Anton Eriksson som blivit upplyft till H2. Riktigt kul för Anton som är en kanonkille på och utanför planen. Och helt ärligt så är han bättre än många andra backar i H2.

Nästa fredag har Nyköpings gymnasier skol-DM i Södertälje och jag har fått frågan om att leda laget. Det är i stort sett hela vårat Junislag som åker iväg. Så det blir väl ingen skillnad.

See ya !!

Dagens låt:  The Hellacopters - Toys and Flavors

Sverige går inte vidare....

Sitter på lunch och läser Aftonbladet och alla spekulationer om att Sverige går lätt vidare till EM.
Lätt ! My ass ! Jag tror Sverige torskar med 2-1 mot Estland, Lettland, Litauen eller vad det nu var för lag man mötte.... Sverige kommer gå vidare ändå. Tack vare att Spanien vinner med 2-0 mot Nordirland. Nordirland gör sin vana troget även ett självmål.
Till slut så kommer vi då att komma till EM i Alpstaterna och jag kommer att vara där. Boendet är redan klart. Min bästa polare Hagge har sin brorsa boendes i Schweiz, 250m från Huvudarenan. Nice !!

Igår hade vi ett bra och viktigt snack med juniorerna. Vi friskade upp minnet på våra jullar med hur vi bör spela och hur vi bör uppföra oss. Kändes bra och grabbarna tyckte oxå att detta samtal var nödvändigt.

På fredag är det dags att damma av stickan, trollspöt igen. Jag ska spela Jolly Cup i Nyköping. Tre matcher minst blir det. Jag ska lira med ett lag bestående av ledare från Onyx. och vi går under det fyndiga namnet: "Dreamteam".
Ska bli riktigt roligt.

See ya !!

Dagens låt:  Guns N Roses - November Rain

Saknat mig...??

Tjena.

Har haft lite strul med min dator hemma nu igen. Så det får bli lite skrivande på jobbet ist. Men det är ju bara så att vi har "flunsan" här på jobbet och då får man jobba för två. Men, men....

Helgen bjöd på två matcher. I lördags så förlorade vi seriefinalen i sörmlandserien mot "raketerna" från Södertälje. Detta var alltså i juniorserien. Ett oerhört diciplinerat Rockets spelade bort oss fullständigt. Matchen slutade 10-6. Mbanza i Rockets fortsatte sin sjuka poängskörd och smällde in fyra mot oss. Nu har han på 6 spelade gjort 31 poäng... Respekt !! Lätt sörmlands bästa junior just nu.

I går så var det åter dax för Juniorallsvenskan att rulla igång igen efter ett tre veckor långt uppehåll. Vi tog emot Slätafly SK/IBK hemma i sporthallen. Vi tog kommandot direkt och angav tonen snarast. 4-1 till oss efter första perioden, blev tillslut en sjukt jämn historia. "Det stora nervdallret" dök upp och skrämde slag på mina jullar. Helt plötsligt så var det kvitterat 4-4 och nu följdes lagen åt hela tiden. Vi lyckades vända ett underläge på 8-7 till sger med 9-8. Segermålet inprickat med 10 minuter kvar att spela. Puuh !!
Men vi bjöd iaf. publiken på spänning.......

Hann även med att se ett håglöst TrosaEdanö torska i div.3 mot ...just det Rockets..!!
Jo då.. Mbanza var med och målade där oxå.

Onyx (H2) torskade mot Jumbon Gnosjö, men hade flyt och fick höra att både "Fjädern" och Skillingaryd loosade.

Dagens låt:  Peter LeMarc - Drivved

Första vinsten !!

Så kom den då äntligen. P94:s första vinst denna säsong. Telge slogs tillbaka med 5-4 i DM-gruppspelet. Detta efter att vi förlorat mot Onyx med uddamålet. (inslaget med 5 sek. kvar av matchen)

Grabbarna var överlyckliga och vi i tränarstaben bara stod och skrek när Danne slog in 5-3 bollen med tre minuter kvar. Det blev en lyckad dag med småkidsen trots att vi inte gick vidare. Många skratt och ett glatt humör...

I lördags så spelade vi DM med Junisarna och tog två klara vinster. Men i den andra matchen mot Telge så var det många trötta ben och huvuden. Det dröjde lång tid innan vi kom igång ordentligt. Bäst i junisarna denna lördag var Trond som haft det lite småtrögt i inledningen av säsongen, men som nu har kommit igång riktigt bra. Kul också att Phille fick göra mål i debuten.

Mest anmärkningsvärt denna helg är väl annars att TrosaEdanö vann hemma i hedebyhallen mot ett sju-man starkt kämpande Södertälje IBK med smått otroliga 14-11...!!

Dagens låt:  Hammerfall ft. Whitney Houston - I wanna dance

Videostyle !

Jag tänkte kontra med min egen topplista för denna vecka. Men jag kör min lista "videostyle"

1.,  Zlatans mål mot CSKA Moskva

2.,  Takida -Curly Sue- världens just nu bästa låt

3.,  Arsenals 7-0 mot Slavia Prag

4.,  Tråkigt bra straff- Känns som han sabbade för sitt lag...


Helt under isen- Iskallt - The båtten is nådd:

Elitserien i hockey- sjukt tråkiga matcher-inga mål- och bara jum-jum....


DM -helg !

Så där ja, nu är jag tillbaka igen efter en del strul med datorn.

Mina tipstecken i helgen satt ju nästan som en krocketblubba på smalbenet. Satte alla matcher utom två och det får man väl betäckna som askasst eftersom det bara var 6 matcher som spelades.....

* Björkvik blir man ju aldrig riktig klok på. Nu spöade dem Flen hemma i urskogen för att nästa match loosa med 18-9 eller nåt sånt.
* Onyx hade ingen chans mot Strängnäs som jag trodde. Men återigen hade man bjudit alltför mycket i försvarszon. Illa !!
* Jag trodde Trosa skulle ha en kanonresa till Nyfors, men icke ist. så fick man bara 8-8 efter att ha lett med 8-6 med två minuter kvar.

Nu i helgen som stundar så är det DM-helg här i Sörmland. Eftersom jag har hand om två lag så kommer jag få bekänna färg. Två matcher på lördagen med Onyx-juniorer och fyra matcher på söndagen med mina P.94:or.

Det ska bli intressant att få se mitt senaste tillskott i junisarna: Philip Auru göra debut i Onyx. Han kommer närmast från TrosaEdanö IBK. Phille är en bollskicklig back med ett bra spelsinne som kommer att vara väldigt nyttig i jakten på slutspelsplats i framför allt jun.Allsvenskan.

Vi hörs snart igen.......

Dagens låt:  Womack & Womack - Teardrops

Veckans tippning !

Då var det dags att ge sig på tippningen för den kommande omgången i div.3 Herrar.
Jag har gett mig den på att få in fler tipstecken denna vecka mot vad jag fick förra veckan.

Onyx IBS - Strängnäs IBK 4-9 (2)
Jag tror att Onyx helt klart är på gång efter förra veckans seger. Men det är inte denna match man ska vinna för att vara ett topplag. Strängnäs är helt enkelt för bra för Onyx. Strängnäs första kedja kommer att trasa sönder oxelösundarnas försvar.

Björkviks IBK - Flens IB 7-8 (2)
En stenhård match mellan två av seriens mest svårbedömda lag. Men jag ger Flen tipstecknet denna vecka efter deras (enligt mig) skrällseger mot Nyfors förra helgen. Fricken i Flen hade tydligen varit grym då, upprepar han det denna helg ?

Nyfors IK - TrosaEadnö IBK 3-7 (2)
Tror att Trosa har fått ordning på torpet nu. Deras försvar har varit bättre än på länge och man verkar äntligen tro på sig själva igen. Robban E var rätt blek förra helgen, det är han aldrig två helger irad !

Södertälje IBK - Turinge IBK 4-5 (2)
Ett starkt Turinge var grymt bra bakåt förra helgen mot Strängnäs. Kan man bara bibehålla formen som är klart på uppåtgående så blir det seger i "derbyt" mot "B-raketerna". Man har enligt mig en av seriens mest lovande spelare i Thobias Johansson som kan vara väldigt bra ibland och väldigt ojämn lite oftare. I Södertälje bör man alltid ha koll på "Kräkman" som alltid brukar producera.

Torshälla IBK - Järna SK 13-2 (1)
Järna saknar Mysen, Ove, Linkan och Roger och Fredde. Har stora problem med folk på sina träningar. Känns som att dem får enorma problem denna säsong. Torshälla är i mina ögon en stor kandidat till förstaplatsen i år.
Många duktiga ungdomar som utvecklas massor varje match.

Jahaja, detta var ju inte så svårt. Någon som tror ngt annat ?? Skriv en kommentar i så fall.
Ciao !

Dagens låt:  Guns N Roses - One in a million

Grym träning !

Denna vecka börjar närma sig examen, eller i varje fall tentamen. Vi (onyx HJ ) har haft en fantastisk vecka. Två träningar som varit helt strålande. De två träningar som varit överlägset bäst sedan jag kom till klubben.
Och i morgon kväll så är det då upp till bevis för mina juniorer. Vi möter Hölö/Järna hemma i sporthallen och jag räknar med att vi vinner med tvåsiffrigt efter att ha sett träningarna som vi gjort. Men huvudsaken är att vi tar tre poäng iaf.



Såg ni Arsenals första halvlek igår ? Arsenal verkar spela med mottot: Ju yngre du är, desto bättre är du... (eller nåt!!??). Gunners smågrabbar spelar just nu en genomtrevlig fotboll för ögat och det börjar ju i år iaf att ge resultat oxå.


Ingen har kommenterat min syn på zorro ännu...hmm !!


Ikväll blir det träning med mina smågrabbar (P.94) och sedan blir det Entourage på tv:n


Dagens låt:  Amy Winehouse - Tears don´t dry

RSS 2.0