Helgen..!

I fredags så var jag, "Festfixarn" och "Göran" och gjorde Nyköping osäkert. Vi shoppade och glodde en bio. Tropic Thunder kollade vi på. Den var riktigt grym. Rekommenderas starkt...!

Lördagen betydde SERIEPREMIÄR. Vi mötte som bekant mitt gamla Trosa/Edanö och vi vann med 8-4. Riktigt, riktigt skönt. Jag tycker vi var det bättre laget hela matchen och resultatet var mycket rättvist och lite i underkant. Vi borde gjort mer mål, men, men. Vi saknade dock 4 ordinarie som vår kära "Brillo" hade glömt att skriva över i tid från huvudföreningen. Men jag hade två starka linor att köra med ändå.
På kvällen så blev det Nintendo Wii med Mike, Nordman och "Hobby".

Söndagen blev lugn och jag passade på att kolla in våra nästa motståndare Flen då de mötte Telge City i Västergård. Kan säga att jag inte blev jätterädd för Flen. Bedrövliga i egen zon och ganska svaga framåt blev omdömet. Såg även Södertälje-Nyfors i vår serie och det var om än ännu sämre än vad Flen var...

See ya !!

Dagens låt:  Queen - It´s a kind of magic

Äntligen premiär..!

Nu på lördag kl:15.00 så är det äntligen dags för våran seriepremiär i div.3 sörmland. Vi möter som jag tidigare skrivit Trosa/Edanö. Vilket för mig är väldigt speciellt.
När jag flyttade till Trosa hösten 1998 så blev jag snabbt involverad i Trosa/Edanö IBK. Jag hjälpte till med deras -86 lag i två säsonger med en av Trosas trevligaste förälder, Bertil Rengfelt.  
Därefter så fick jag förtroendet att leda juniorlaget, som bestod av -84 och -85:or. Det var ett kanonlag med många sköna profiler. Många av dessa grabbar har jag fortfarande jättebra kontakt med än i dag. Sedan så fortsatte tränarsysslan med 88:orna, och sen blev det även ett år med 89:orna för att sen leda fram till att jag tog hand om A-laget då tränarstaben med Conny Svensson i spetsen lämnade tillsammans med 17 spelare. Vi kom ganska toksist i div.2 östar den säsongen....!

Många sköna och mycket trevliga ledare har man lärt känna i trosa genom åren, Robban Schultz, Niklas Wängelin, Jonas Sherp, Conny, Kent Corneliusson och inte minst Björn Öijvall för att bara nämna några...

Och inte minst speciellt eftersom jag inför denna säsong inte kunde/fick vara kvar i Trosa med mina 94:or. Så visst fan är det en speciell match på lördag.

Avslutar med en bild från den gamla goa tiden:


See ya !

Dagens låt:  Dire Straits - Sultans of swing (live)

Helgen !!

Då var genrepet avklarat. Det blev seger mot IFK Gnesta med 12-4 sedan vår andra-kedja med Homer, Pakke och Baggen gjort tillsammans 15 poäng.  Det var som vanligt väldigt bra framåt men som vanligt lite stissigt bakåt. Men nu står det helt klart för mig vilka som ska lira i premiären på lördag hemma mot Trosa/Edanö iaf.

Kollade in A-lagets seriepremiär hemma mot Karlstad. Det blev seger med 6-4. WOW vilken inställning, vilket hjärta spelarna visade upp. Jag blev riktigt impad över försvarsspelet. Grymt !

Trosa jullar tog poäng i sin premiär hemma mot Mjölby, 7-7 blev det efter att Trosa haft ledningen med dryga två minuter kvar av matchen. För mig var detta en jätteskräll då Mjölby var riktigt bra förra säsongen. Alltid kul när man har fel....!

Hann även med att vara på fest i lördags, riktigt kul att få bli full igen. Det var RIKTIGT länge sen.....!

Ikväll blir det Hedebyhallen med blocket i högsta hugg. Trosas herrar lirar mot Telge City. Passar bra eftersom vi har Trosa i premiären nu på lördag. OK, jag testar ett tips : 5-11 till telge !!

See ya !!

Dagens låt:  The Script - The Man who can´t be moved

Tjo & tjim med Onyx H3

Ifredags spelade jag min allra första golftävling. Det gick inte bra. Det gick inte heller jättedåligt, jag blev 7 av 21 deltagare. Jag blev förvånad över min placering då jag tyckte jag spelade horribelt...!



Helgen tillbringades tillsammans med min nya familj i Onyx. Vi bodde på föreningens nystartade föreningsboende och det var schysst som satan. Vi hade träningsläger om jag inte sagt det....
Två träningar under lördagen genomfördes. Under kvällen blev det i nämd ordning: Guitar Hero med "Gravsten" och "Sargen" , Pokerturnering, två öl, x-box, plump och sen poker igen.... Vid det här taget hade jag somnat för länge sen.

Under söndagen så tränade vi på morgonen, först ett fotbollspass sen ett innebandypass. Sen var det världens godaste lunch och sen var det match mot Oppeby.  En match som vi vann med 10-5. Roligast var under denna helg när "Bobba" var på toa och lyckades låsa sig inne. Om det var i frustration efter sitt toabesök som han tog ett rött mot Oppeby förtäller inte historien....... Tack alla grabbar för en grymt trevlig helg tillsammans. Tack Kjell-Åke för att du är en klippa i alla lägen...!!

See ya !!

Dagens låt: Eddie Murphy - Goes Elvis

Tråkigt...!

Tråkigt att inte en träningsmatch i sörmlandsinnebandyn inte finns med som spelobjekt på nordicbet.com. I så fall hade man kunnat dra in en del cash igår. Jag tippade ju igår resultatet mellan Björkvik-Trosa/Edanö här på min blogg. Ta mig fan så fick man inte in rätt resultat. Björkvik vann med 12-9 och enligt rapporterna från "festfixarn" så var det tidig julafton i Björkvik. Trosa bjöd nämligen bönderna på inte mindre än sju(!) indianare....Känns i och för sig helt ok, då vi har Trosa i premiären.



Mitt negativa jag tippade ju även 1-0 till Ungern, men där så lyckades Sverige bita ihop och kriga sig till en trepoängare. Inget bländande spel direkt, snarare tvärt om.......

Theo Walcott...My god vad ska det bli av den pojken...??

Portugal slarvade bort tre poäng igår kväll mot Danmark. Nu lär dem väl tyvärr vara tokladdade till matchen i oktober mot "nya" Sverige.......

See ya !!

Dagens låt:  Gabriella Cilmi - Sweet about me

Tack !!

Vill bara passa på att tacka alla som gratulerade mig på min födelsedag igår....TACK !

Grym träning igår. Den bästa träningen sedan jag tog över H3. Bra fokus och framförallt bra fart. Nu till helgen väntar träningsläger hemma i Ramdalen med övernattning och tre träningar och en match (Oppeby).

Ikväll så spelar Trosa/Edanö träningsfight borta(!) mot Björkvik. Jag tippar 12-9 till Björkvik....!

Ikväll så spelar visst Sverige oxå... Sverige ställer tydligen upp som senast med sin nya modell 7-1-2.....!! Stackars Källström som får springa helt själv på mitten.... Tips: 0-1 till Ungern

Hörs !

Dagens låt:  Guru Josh - Infinety

Div.3 forts.

Efter sju sorger och tio bedrövelser så är jag tillbaka med topp 5 i min lilla tippning.
Håll till godo:

5, Telge SIBK

Har tappat en hel drös med lirare, men har istället valt att stsa långsiktigt på deras duktiga juniorer och framför allt deras 91:or. Ett lag som kommer att växa in i serien. Visst man kanske saknar tuffheten, men jag tror inte det finns ngt lag i serien som har så mycket spring i benen. Och i Marcus Lundqvist har man kanske seriens lurigaste "rightare".

4, Telge City
Ett lag som har gjort enorma framsteg de senaste säsongerna. I år har man förstärkt ordentligt med bl.a Christer Persson och Tomas Thorn och Kalle Dahlqvist. Massor med rutin, men det som jag tror de kommer att falera på är att man kör som ett kompisgäng och bara tränar en/vecka. Kommer man ha folk med på bortamatcherna..??

3, Onyx IBS
Ett lag likt Telge med mycket ungt och hungrigt. Man har tappat Richard Nordin och Sebbe Englund men har i gengäld fått Robin Holmgren och Patrik Ohlsson. Med rätt start och med bra uppbackning från div.1-laget så kommer Onyx vara med i toppen. Just det att man har tillgång till div.1 spelarna gör att man har all rätt i världen att sikta högt.

2, Turinge
Det lag tillsammans med Telge City som värvat bäst. Keckman, Jimi Nielikainen är två klasspelare. Nu också med tränare och en riktig stab runt laget kommer att visa sig vara helt rätt väg att vandra. Ett hårt och tufft lag att möta, men måste få ordning på bortaspelet.

1, Strängnäs IBK
Förra året föll man på målsnöret. Det misstaget gör man inte i år igen. Har fått tre juniorer från Rockets som kommer att spetsa truppen yttligare bl.a Jocke Widlund som är sörmlands bästa 91:a. Visst är dem beroende av om Pierre kommer att lira eller ej. Men med den trupp man har så ska det nog ordna sig ändå.

Jaha där kom den.... Vad tycker ni ? Är jag helt väck eller känns det som jag vet vad jag pratar om..=)
Tyck gärna till !

See ya !!

Dagens låt:  We dont need another hero - Tina Turner


Div.3

Jag har i ett svagt ögonblick tydligen lovat att tippa utgången av div.3 södermanland här i bloggen. Jag tänkte börja med platserna 10-6...!

10, Södertälje Balrog IBK
Ett lag som förra säsongen fick kvala för att hålla sig kvar i div.4(!) Man fick en gratisplats eftersom förra årets variant av Södertälje/Balrog fick manfall och flydde föreningen. Att man dessutom fick hjälp av sveriges bästa 92:or i kvalet säger väl det mesta...

9, Järna SK
Ett jojolag i div.3 som detta år ser svagare ut än på många år. Deras juniorlag förra året var ett av sörmlands sämsta och dessa grabbar ska nu upp i A-laget. Kan inte annat än bli katastrof. Att man dessutom tappat "Mys" kommer att märkas.

8, Trosa/Edanö IBK
Mitt Trosa kommer att få lida en helvetessäsong detta år. Tappet av Robin Holmgren och Robban Bergström och Thomas Thorn kommer att märkas. Visst har man fått Fredde Malm och TK och Jeppe från Telge, men tyvärr så kommer det inte räcka. Med 10 man på träning och inte tillåtelsen att få använda juniorerna kommer märkas i längden.

7, Flens IB
Sörmlands mest svårtippade lag ? Jag brukar ofta tippa Flen i botten, men av ngn konstig anledning så klarar dem sig alltid bra. Visst man har många duktiga 89:or som har växt in i seniorkostymen. Man har oxå sörmlands minsta hall i Hammarhallen. Men vad träningsmatcherna hittills har visat så blir man ett bottenlag. 24-8 mot BK Vingen ???

6, Nyfors IK
Tappet av de tre bästa förra säsongen kommer att lämna ett jättetomrum efter sig. Feingold, Åberg och Pettersson är tre kanonlirare som nu försvunnit. Försäsongen lämnar mycket att önska...

Imorgon kommer topp5 så ni får snällt vänta....

See ya !!

Dagens låt: Men at work - Land down under

Skön seger..!

Det blev seger även i säsongens andra träningsmatch. Denna gång mot BK Vingen med 7-6. Vi gör en väldigt bra match mot ett tufft motstånd. Framför allt så spelar vi hela matchen vårat spel och de uppspel vi har tränat på. Detta trots att Skärblackahallen mer påminde om en skolåda. Jag tycker att resultatet var rättvist då vi var det mer spelande laget än vad Vingen var. Vi hade oxå planens bästa spelare i junismålisen Granlöf som gjorde debut i H3. Extra plus oxå till Linus J på backplats och Emil Lindqvist framåt.
Nu närmast  väntar Nyköpings City (div.5) på lördag och Söibf HJ 17 på söndag.

See ya !!

Dagens låt: U2 - Where the streets have no name...(Live)

RSS 2.0